1. Aloitussivu
  2. ifm electronic gmbh:n tietosuojaseloste

ifm electronic gmbh:n tietosuojaseloste

ifm electronic gmbh:n tietosuojaseloste TietosuojaselosteTämä tietosuojaseloste antaa tietoa siitä. miten ja minkälaisia käyttäjän (jäljempänä ”sinä”) henkilötietoja käsittelemme...ifm electronic gmbh:n tietosuojaseloste

ifm electronic gmbh:n tietosuojaseloste

1.    Laajuus, rekisterinpitäjä, tietosuojavastaava, määritelmät

1.1    Tämä tietosuojaseloste antaa tietoa siitä, miten ja minkälaisia käyttäjän (jäljempänä ”sinä”) henkilötietoja me, ifm electronic gmbh, käsittelemme, kun vierailet verkkosivustollamme.

1.2    
ifm electronic gmbh
Friedrichstr. 1
45128 Essen, Saksa
Puhelin:+49 2 01 / 24 22-0
Faksi: +49 2 01 / 24 22-1200
S-posti: info@ifm.com

on EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen artiklan 4, kohta 7 mukainen rekisterinpitäjä, joka käsittelee henkilötietoja verkkosivustollamme tämän tietosuoja-asetuksen mukaisesti (kts. oikeudellinen ilmoituksemme).
Voit ottaa myös suoraan yhteyttä tietosuojavastaavaamme:

ifm electronic gmbh
Tietosuojavastaava

Friedrichstraße 1
45128 Essen, Saksa
S-posti: gdpr@ifm.com

1.3    Henkilötieto tarkoittaa mitä tahansa tietoa, joka voidaan liittää sinuun henkilönä, kuten esim. nimi, osoite, sähköpostiosoitteet sekä tiedot toiminnastasi verkkosivustollamme (katso osio 2).
Käsittelyllä tarkoitetaan mitä tahansa henkilötietoja koskevaa toimenpidettä, kuten henkilötietojen keräämistä, tallentamista, järjestelyä, strukturointia, säilyttämistä, sovittamista tai muuttamista, hakemista, selaamista, käyttöä, tietojen antamista siirtämällä, välittämällä tai muulla tavoin käyttöön luovuttamalla, kohdistamista tai yhdistämistä, rajoittamista, poistamista tai hävittämistä.

2.    Henkilötietojen käsittely vieraillessasi verkkosivustollamme tai ottaessasi meihin yhteyttä sähköpostitse: tarkoitus ja peruste

2.1    Verkkosivustollamme vierailu tietojen hankkimiseksi
Mikäli käytät verkkosivustoamme vain tietojen hakemiseen, ts. mikäli et rekisteröidy tai siirrä tietoa millään tavoin, keräämme ainoastaan ne henkilötiedot, jotka selaimesi siirtää palvelimellemme. Mikäli haluat tarkastella verkkosivustoamme, keräämme seuraavia tietoja:

  • IP-osoite
  • kyselysi päivämäärä ja aika
  • aikavyöhyke-ero Greenwichin aikaan (GMT)
  • kyselyn sisältö (tietyllä sivulla)
  • access-tila/HTTP-tilakoodi
  • siirretyn tiedon määrä
  • verkkosivu, jolta kysely lähetetään
  • selain
  • käyttöjärjestelmä ja sen käyttöliittymä
  • kieli ja selainversio
  • arvioidut sijaintitietosi, jotka johdamme yllä mainituista tiedoista.

Tarkoitus ja peruste
Näiden tietojen käsittelyn tarkoitus on esitellä sinulle verkkosivustoamme sekä varmistaa niiden vakaus ja suojaus. Tämä perustuu EU:n tietosuoja-asetuksen artiklaan 6, kappale 1, kohta 1 (f). Artiklan mukaan henkilötietojen käsittely oikeutettujen intressiemme varmistamiseksi on laillista paitsi silloin, jos se loukkaa k.o. henkilöiden perusoikeuksia ja vapauksia.

2.2    Ota yhteyttä sähköpostitse tai käytä verkkosivustollamme olevaa yhteydenottolomaketta.
Mikäli otat meihin yhteyttä sähköpostitse tai käytät yhteydenottolomaketta, käsittelemme

  • ilmoittamasi pyynnön
  • yrityksen, jossa työskentelet
  • sukupuolesi (tervehdystä varten)
  • etu- ja sukunimesi
  • työyhteystietosi (sähköpostiosoite, osoite ja puhelinnumero, asiakasnumerosi ilmoittaminen on vapaavalinnaista).

Näiden tietojen käsittelyn tarkoitus on vastata kysymyksiisi. Poistamme tässä yhteydessä kerätyt tiedot, mikäli säilyttäminen ei ole enää tarpeellista, tai rajoitamme käsittelyä, mikäli meillä on lakisääteinen velvoite säilyttää tiedot. Käsittely perustuu EU:n tietosuoja-asetuksen artiklaan 6, kappale 1, kohta 1 (f), paitsi mikäli meillä on oikeudellinen velvoite säilyttää tiedot. Tässä tapauksessa säilyttämisen peruste on EU:n tietosuoja-asetuksen artikla 6, kappale 1, kohta 1 (f), jonka mukaan käsittely on laillista lakisääteisen velvoitteen täyttämiseksi.
Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada meiltä säännöllisesti tietoja (uutislehtinen, katso jäljempänä osion 2.6 kohta (c)) riippumatta siitä, oletko täyttänyt yhteydenottolomakkeen tai minkälaisen vastauksen sait tiedusteluusi.

2.3    Evästeet

a)    Edellä mainittujen tietojen lisäksi tietokoneellesi tallennetaan myös evästeitä, kun käytät verkkosivustoamme. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan kiintolevyllesi käyttämääsi selainta varten, ja joiden avulla evästeen asettaja (tässä: me) saa tiettyjä tietoja. Evästeet eivät voi suorittaa mitään ohjelmistoja tai siirtää viruksia tietokoneellesi. Niiden tarkoitus on tehdä verkkosivustosta käyttäjäystävällisempiä ja tehokkaampia. Perusteena on sivustovierailusi alussa erikseen antamasi suostumus, jonka voit perua milloin tahansa tietosuoja-asetuksen artiklan 6, kappale 1, kohta 1 (a) tai artiklan 6, kappale 1, kohta 1(f) mukaisesti.

b)    Nämä verkkosivustot käyttävät seuraavanlaisia evästeitä, joiden tarkoitus ja toiminta on selitetty alla:

  • väliaikaiset evästeet (katso aa)
  • pysyvät evästeet (katso bb).

aa)    Väliaikaiset evästeet poistetaan automaattisesti, kun suljet selaimen. Näihin kuuluvat erityisesti istuntokohtaiset evästeet. Ne tallentavat istuntokohtaisen tunnisteen, joka avulla useita selaimesi kyselyjä voidaan yhdistää yhteen ja samaan istuntoon. Tämä mahdollistaa tietokoneesi tunnistamisen, kun palaat verkkosivustollemme. Istuntokohtaiset evästeet poistetaan, kun kirjaudut ulos tai suljet selaimen.

bb)    Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti määrittelemämme ajan kuluttua. Tämä aika saattaa vaihdella evästeistä riippuen. Voit poistaa evästeet selaimesi turva-asetuksissa milloin tahansa. Tällä poistamisella peruutat samalla myös antamasi suostumuksen kyseisen evästeen käsittelyyn.

c)    Voit konfiguroida selainasetuksesi toiveidesi mukaisesti ja esimerkiksi kieltäytyä hyväksymästä kolmannen osapuolen evästeitä tai kieltää kaikki evästeet. Otathan huomioon, että siinä tapauksessa et mahdollisesti pysty käyttämään verkkosivustomme kaikkia toimintoja.

2.4.    Google Analytics

a)     Tämä verkkosivusto käyttää Google LLC:n (Google) Google Analytics -analysointityökalua.  Google Analytics käyttää evästeitä, jotka ovat tietokoneellesi tallennettuja tekstitiedostoja, joiden avulla on mahdollista analysoida sitä, miten käytät verkkosivustoa. Yleensä evästeiden avulla luodut verkkosivuston käyttöä koskevat tiedot toimitetaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin ja säilytetään siellä. Mikäli IP-anonymisointi on aktivoituna näillä verkkosivustoilla, Google lyhentää IP-osoitteesi automaattisesti Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen sopimusmaiden alueella.   Täydellinen IP-osoitteesi siirretään ainoastaan poikkeustapauksissa Googlen palvelimelle Yhdysvalloissa ja lyhennetään siellä. Google käyttää tätä tietoa arvioidakseen verkkosivuston omistajan puolesta verkkosivuston käyttöä, luodakseen raportteja sivuston omistajalle verkkosivuston tapahtumista ja tarjotakseen muita verkkosivustoon ja internetin käyttöön liittyvä palveluja.

b)    IP-osoitetta, jonka selaimesi lähettää Google Analyticsin yhteydessä, ei yhdistetä muihin Google tietoihin.

c)    Voit estää evästeiden tallentamisen muuttamalla selaimesi asetuksia. Otathan kuitenkin huomioon, että mikäli teet näin, et välttämättä pysty käyttämään kaikkia näiden verkkosivustojen toimintoja. Lisäksi voit estää evästeen avulla Googlelle kerättyjen verkkosivuston käyttöön liittyvien tietojesi tallentamisen (ml. IP-osoitteesi) sekä estää Googlea käsittelemästä tätä tietoa lataamalla ja asentamalla selainliitännäisen osoitteesta:
https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

d)    Nämä verkkosivustot käyttävät Google Analytics -työkalua tunnisteella "_anonymizeIp()". IP-osoitteita käsitellään tällöin lyhennetyssä muodossa, jolloin osoitteen liittäminen henkilöön voidaan estää. Mikäli sinusta kerätyt tiedot voidaan yhdistää henkilöön, nämä tiedot jätetään huomioimatta ja henkilötiedot poistetaan välittömästi.

e)    Käytämme Google Analytics -työkalua analysoidaksemme verkkosivustomme käyttöä, jotta voimme parantaa niitä säännöllisesti. Tilastojen avulla voimme parantaa verkkosivustoamme ja tehdä niistä sinulle eli käyttäjälle kiinnostavampia. Sellaisissa poikkeustapauksissa, joissa henkilötietoja siirretään Yhdysvaltoihin, Google on sitoutunut noudattamaan EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -järjestelyä, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Google Analytics -työkalun käyttö perustuu EU:n tietosuoja-asetuksen artiklaan 6, kappale 1, kohta 1 (f).

f)    Tietoja kolmansista osapuolista: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti, Faksi: +353 (1) 436 1001. Palveluehdot: http://www.google.com/analytics/terms/gb.html, yhteenveto tietosuojasta: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html ja tietosuojaselosteesta: http://www.google.de/intl/en/policies/privacy.

g)    Nämä verkkosivustot käyttävät Google Analytics -työkalua myös analysoimaan käyttäjätunnisteellisia kävijävirtoja kaikilla laitteilla Voit deaktivoida analyysin kaikilta laitteilta asiakastililläsi kohdassa ”My Account” ja ”Personal data”.

2.5    YouTube-videoiden integrointi sekä Movingimage-videot

a)    Olemme integroineet verkkopalveluumme YouTube-videoita, jotka on tallennettu osoitteessa http://www.YouTube.com, ja niitä voidaan katsoa suoraan verkkosivustollamme.

b)    Kun vierailet verkkosivustollamme, YouTube saa tiedon, että olet avannut kyseisen verkkosivustomme alasivun. Lisäksi siirretään tämän ilmoituksen osiossa 2.1 annetut tiedot. Tämä tapahtuu riippumatta siitä onko sinulla YouTube-käyttäjätili, johon olet sisäänkirjautuneena, vai ei. Mikäli olet sisäänkirjautuneena Googlessa, tietosi yhdistetään suoraan tiliisi. Mikäli et hyväksy tätä liittämistä profiiliisi YouTubessa, on sinun kirjauduttava ulos ennen kuin painike aktivoidaan. YouTube tallentaa tietosi käyttäjäprofiilina ja käyttää niitä mainonta- ja markkinatutkimustarkoituksiin ja/tai omien verkkosivujensa käyttötarpeita koskevaan suunnitteluun. Tällainen analyysi tehdään erityisesti (myös käyttäjille, jotka eivät ole sisäänkirjautuneina), jotta pystytään mainostamaan kohdistetusti ja informoimaan muita sosiaalisen median käyttäjiä toimistasi verkkosivustollamme. Sinulla on oikeus kieltää näiden käyttäjäprofiilien luominen. Tässä tapauksessa sinun on toimitettava kieltosi YouTubelle.

c)     Lisätietoja YouTuben tietojen keräämisen tarkoituksesta ja laajuudesta ja tietojen käsittelystä löytyy tietosuojaselosteesta. Sieltä löydät myös lisätietoja oikeuksistasi ja asetusvaihtoehdoista, joilla voit suojella yksityisyyttäsi: https://www.google.de/intl/en/policies/privacy. Google käsittelee henkilötietojasi myös Yhdysvalloissa, ja on sitoutunut noudattamaan EU:n ja Yhdysvaltojen välistä Privacy Shield -järjestelyä, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework

d)    Olemme integroineet verkkopalveluumme videoita, jotka on tallennettu osoitteessa https://www.movingimage.com/ ja niitä voi katsella suoraan verkkosivustoltamme. Tässä yhteydessä kerätään sellaisia tietoja, kuten selain, selainversio ja maa.
Videokumppanimme Movingimagen tietosuojaseloste löytyy seuraavalta verkkosivustolta:

Movingimage EVP GmbH
Stralauer Allee 7
10245 Berlin, Saksa
https://www.movingimage.com/gtc/privacy-policy-of-movingimage-evp-gmbh/

.6    Rekisteröityminen ja uutislehti

a)    Mikäli haluat käyttää tiettyjä verkkosivustomme palveluita, esim. ladata tietoa, vaaditaan seuraavien tietojesi rekisteröintiä:

  • ilmoitus siitä, oletko sinä tai yritys, jossa työskentelet, ifm:n asiakas
  • sukupuoli (tervehdystä varten)
  • etunimi, sukunimi
  • yritys, jolle työskentelet
  • työyhteystietosi (sähköpostiosoite, osoite ja puhelinnumero; asiakasnumerosi ilmoittaminen on vapaavalinnaista).

Nämä tiedot vaativat riittävän turvallisen salasanan.

b)    Käytämme rekisteröinnissä kaksivaiheista varmistusta. Tämä tarkoittaa, että sen jälkeen, kun olet syöttänyt rekisteröitymistietosi, lähetämme sähköpostin ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen, jossa vahvistat rekisteröitymisesi. Mikäli et vahvista rekisteröitymistäsi, tietosi estetään ja poistetaan sen jälkeen, kun lakisääteinen säilytysaika on kulunut (joka tapauksessa valitusajan mentyä umpeen). Lisäksi säilytämme käyttämäsi IP-osoitteet ja rekisteröitymistietojesi syöttö- ja vahvistusajankohdat. Toimenpiteen tarkoitus on todentaa rekisteröitymisesi ja tarpeen vaatiessa selvittää mahdollinen henkilötietojesi väärinkäyttö. Tämä perustuu EU:n tietosuoja-asetuksen artiklaan 6, kappale 1, kohta 1 (f).

c)    Uutislehti
Voit rekisteröityä verkkosivustollamme uutislehtemme tilaajaksi, jolloin saat ajankohtaista tietoa yrityksestämme ja palveluistamme.
Suostumuksesi tilata uutislehti perustuu vapaaehtoisuuteen. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Voit käyttää kaikkia muita verkkosivustomme toimintoja riippumatta siitä suostutko tilaamaan uutislehtemme. Tämä käsittää myös rekisteröitymiseen tai yhteydenottolomakkeeseen liittyvät toiminnot.
Kun olet rekisteröitynyt uutislehden vastaanottajaksi, suoritamme kaksivaiheisen varmistuksen, kuten yllä kuvattu kohdassa (b). Mikäli olet rekisteröitynyt myös uutislehden tilaajaksi rekisteröitymisesi aikana, vahvistat kaksivaiheisella varmistuksella suostuvasi uutislehden vastaanottajaksi.
Uutislehden lähettämiseksi käsittelemme vain nimesi, sukupuolesi (tervehdys) ja sähköpostiosoitteesi, jotta voimme osoittaa uutislehden sinulle henkilökohtaisesti. Henkilötietojesi käsittelyn peruste on EU:n tietosuoja-asetuksen artikla 6, kappale 1, kohta 1 (a). Voit peruuttaa suostumuksesi uutislehden lähettämiseen ja peruuttaa uutislehden tilauksen milloin tahansa. Voit ilmoittaa peruutuksesta lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen info.fi@ifm.com tai lähettämällä viestin oikeudellisessa ilmoituksessa annettuille kontakteille.

2.7    ifm-verkkokauppa

a)    Mikäli haluat tehdä tilauksen verkkokaupassamme, vaatimuksena on, että voidaksesi solmia kanssamme sopimuksen sinun on annettava pyydetyt henkilötiedot, jotta voimme käsitellä tilauksesi. Tarvittavat pakolliset tiedot sopimuksen käsittelemiseksi on merkitty erikseen. Kaikkien muiden tietojen antaminen on vapaaehtoista. Antamiasi tietoja käytetään tilauksesi käsittelemiseksi. Perusteena on EU:n tietosuoja-asetuksen artikla 6, kappale 1, kohta 1 (b). Mikäli et ole asiakas, mutta yritys, jolle työskentelet on asiakkaamme, käsittelemme työyhteystietosi perustuen EU:n tietosuoja-asetuksen artiklaan 6, kappale 1, kohta 1 (f) tarkoituksena asiakaskommunikaation mahdollistaminen ja helpottaminen sopimuksen täytäntöön panemiseksi.

b)    Kauppa- ja verolakien perusteella olemme velvoitettuja säilyttämään osoitteesi sekä maksu- ja tilaustietosi kymmenen vuoden ajan. Vanhentumisajan umpeuduttua rajoitamme käsittelyä, ts. tietoja käytetään vain lakimääräisten velvoitteiden täyttämiseksi.

2.8    Tekninen verkkokeskustelu
Käyttääksemme teknistä verkkokeskusteluamme käsittelemme sähköpostiosoitteesi, työnantajayrityksesi nimen sekä tekniset kysymyksesi.
Käytämme näitä tietoja käsitelläksemme keskustelupyyntösi tai mahdollistaaksemme muiden keskusteluun osallistujien vastaukset sekä verkkopalvelujemme toteuttamiseksi. Perusteena on tällöin EU:n tietosuoja-asetuksen artikla 6, kappale 1, kohta (f). Tietojasi säilytetään vain niin kauan kuin vastaaminen verkkokeskustelussa vaatii.

2.9    Työnhakijoiden tiedot

a)    Käsittelemme niiden henkilöiden tietoja, jotka hakevat työpaikkaa verkkosivustomme työhönnhakulomakkeella tai muulla tavoin:
etunimi, sukunimi, sähköpostiosoite, osoite, puhelinnumero (mikäli ilmoitettu) ja meille toimitetut hakemusdokumentit.

b)    Edellyttäen, että olemme saaneet erillisen suostumuksen, käytämme tietoja ainoastaan kyseiseen hakemukseen liittyvän hakuprosessin loppuun saattamiseksi. Ilman tätä suostumusta tietoja ei tallenneta hakuprosessin päättymisen ja asianmukaisten säilytysaikojen jälkeen.

3.    Tietojesi siirto ja luovutus kolmansille osapuolille

Emme koskaan siirrä tietojasi kolmansille osapuolille ilman suostumustasi.
Käytämme osittain kolmansien yritysten tukea sähköisessä tietojenkäsittelyssä. Kyse on luotettavista palveluntarjoajista, jotka olemme valinneet erittäin huolellisesti, ja he käsittelevät tietojasi määräystemme mukaisesti. Perusteena on EU:n tietosuoja-asetuksen artikla 28. Palveluntarjoajamme ovat luonnollisesti sitoutuneet käsittelemään tietoja huolellisesti ja vain ohjeidemme sekä sovellettavien tietosuojasäännösten mukaisesti, eivätkä käytä millään tavoin tietoja omiin tarkoituksiinsa tai siirrä niitä kolmansille osapuolille.
Lisäksi saattaa ilmetä yksittäisiä tapauksia, joissa meillä on lakimääräinen velvoite toimittaa tietojasi eteenpäin viranomaisen määräyksestä, mikäli tätä vaaditaan lainvalvonnallisista syistä tai vaaratilanteen ehkäisemiseksi poliisin tai muiden viranomaisten toimesta. Siirron peruste on näissä tapauksissa EU:n tietosuoja-asetuksen artikla 6, kappale 1, kohta (c).
Lisäksi saattaa ilmetä tapauksia, joissa tietojasi siirretään yhtiölain mukaisesti ifm electronic gmbh:n omistamille yrityksille (sivuliikkeet ja tytäryhtiöt) jotakin osiossa 2 mainittua tarkoitusta varten ja ifm-ryhmän sisäisestä työnjaosta johtuen.
Tietojen siirron tarkoitus on saada yritysryhmämme päämäärien tavoittelusta syntyvät tehtävät suoritettua strukturoidusti ja sisäisen työjakomme mukaisesti. Perusteena on tällöin EU:n tietosuoja-asetuksen artikla 6, kappale 1, kohta1 (f).
Mikäli tässä yhteydessä henkilötietoja käsitellään maissa, jotka ovat Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella, suojaamme henkilötietosi siirtämällä ja käsittelemällä henkilötietojasi yritysryhmämme sisällä vain EU-komission määrittämien standarditietosuojalausekkeiden artiklaa 46, kappale 2, kohta (c) noudattaen. Tietosuojan vakiolausekkeet ovat luettavissa ja ladattavissa osoitteessa https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_de.

4.    Sinun oikeutesi

4.1    Sinulla on seuraavat oikeudet suhteessa meihin koskien omia henkilötietojasi:

  • oikeus saada tietää käsittelemmekö henkilötietojasi ja mitä henkilötietojasi käsittelemme
  • oikeus oikaista ja poistaa tietosi
  • oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä
  • oikeus kieltää tietojen käsittely perustuen EU:n tietosuoja-asetuksen artiklaan 6, kappale 1, kohta 1 (f).
  • oikeus tiedon siirtoon.

4.2    Sinulla on myös oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle siitä, miten käsittelemme tietojasi.

5.    Tietosuojaselosteen lisäykset  

Varaamme oikeuden tehdä lisäyksiä tähän tietosuojaselosteeseen milloin tahansa; tällöin vaikutukset koskevat tulevaisuutta. Nykyiseen versioon pääsee käsiksi verkkosivustollamme. Käy säännöllisesti verkkosivustollamme ja hanki itsellesi tietoa voimassa olevista tietosuojamääräyksistä.

Päivämäärä: 24. toukokuuta 2018