Brojke i činjenice

 

Mjerenje i kontroliranje –

Od osnivanja kompanije 1969. ifm electronic gmbh je kontinuirano optimizirao tehničke procese u gotovo svim industrijama. ifm je jedan od vodećih svjetskih proizvođača u automatizacijskoj industriji.
  Razvoj prodaje   Razvoj osoblja   Patenti
 
Više od 5500 zaposlenika u više od 70 zemalja razvija i prodaje rješenja za oko 100000 klijenata u industriji konstrukcije strojeva i drugim industrijama.

Portfolio proizvoda.

Jedan od aduta ifm-a je izuzetno širok portfolio proizvoda koji ne uključuje samo standardna rješenja, nego brine i za specijalne zahtjeve individualnih industrija. Priča o uspjehu porodične kompanije započela je 1969. izumom induktivnih senzora blizine na osnovu filmske tehnologije. Danas je trgovački naziv „efector“ sinonim za senzore položaja i tekućina, prepoznavanje objekata, sisteme dijagnostike i identifikacije. Brend „ecomat“ označava mrežne i kontrolne sisteme.

Kvalitet „Proizvedeno u Njemačkoj“

ifm, porodična kompanija druge generacije sa svojim korporativnim sjedištem u Essenu, uz lokaciju za razvoj i proizvodnju u Tettnangu na Jezeru Constance, blisko je povezana sa Njemačkom kao lokacijom za industriju. Proizvedeno u Njemačkoj – 75 % 7844 ifm proizvoda se proizvodi ovdje. Više od 600 zaposlenika u istraživanju i razvoju, kao i bliska saradnja sa istraživačkim institucijama, univerzitetima i mladim kompanijama, vode do više od 650 patenata i pribl. 440 aktivnih patenata / primjene patenta, kao i inovativna proizvodna rješenja za zahtjeve sutrašnjice. Ovi pristupi pružaju konstantno visok kvalitet i inovativnu snagu cijelog asortimana proizvoda.

ifm – u Vašoj blizini

Neobično jak svjetski prodajni tim od oko 1200 prodajnih inženjera završava uspješni koncept. Oni daju lice ifm-u, poznaju specijalne zahtjeve tržišta i karakteristike na bazi zemlje i pružaju individualnu podršku za svakog klijenta. Ova strategija ifm-u omogućava fleksibilnost koju poseduju porodične kompanije srednje veličine, kao i internacionalnost i inovativnu snagu skupine kompanija. 2015. ifm je zbog toga mogao ostvariti promet od 720 miliona €.