1. Početna stranica
  2. 3D prepoznavanje predmetov
  3. Tehnologija

Tehnologija O3D

3D senzorji O3D s tehnologijo PMD Time-of Flight

Time-of-Flight (ToF). Z merjenjem časa premikanja svetlobe je mogoče določiti vrednosti razdalje na ravni slikovnih pik med posameznimi slikovnimi pikami in predmetom. Pri tem se ustvarijo 3D podatki brez obvozov v dejanskem času. Najznamenitejša tehnologija ToF je znana kot PMD (Photonic Mixer Device – fotonska mešalna naprava).

PMD s tehnologijo time-of-flight zagotavlja zaznavanje scen in predmetov z le enim tridimenzionalnim zajemom slike z ločljivostjo 23.232 slikovnih pik in brez nejasnosti zaradi premikanja. Scena je osvetljena prek modulirane, nevidne infrardeče svetlobe in odbite svetlobe, ki zadene senzor PMD.

3D senzorji O3D s tehnologijo PMD Time-of Flight

1

Infrardeče lučke LED

Štiri napajane IR diode LED (830 nm) osvetljujejo celotno vidno polje senzorja O3D z razponom od 0,3 do 5 m in so zaščitene s steklom, odpornim na praske.

2

Leča

Leča določa vidno polje senzorja O3D. Na voljo sta alternativi 60° x 45° in 40° x 30° za najboljšo možno prilagoditev vrsti uporabe.

3

Prikazovalnik časa premika (Time-of-Flight)

Senzor pmd s tehnologijo time-of-flight loči sceno s 176 x 132 slikovnimi pikami. Opremljen je tudi s patentiranim izključevanjem zunanje svetlobe, zaradi česar je imun na spremenljive pogoje svetlobe v okolici uporabe.

4

Ethernetni vmesnik za obdelavo podatkov M12

Ethernetni vmesnik M12 je mogoče uporabljati za nastavljanje parametrov senzorjev in za komunikacijo z izhodnimi podatki prek industrijskega ethernetnega omrežja (TCP/IP & EIP). Parametri se nastavljajo z uporabo brezplačne aplikacije ifm Vision Assistant.

5

Napajanje M12

8-pinski spojnik M12 je namenjen za napajanje senzorja in vmesnika za digitalne in analogne izhode.