Instrumentacija za nadzor stanja sistemov

Sistemi za monitoring vibracij

Sistemi za monitoring vibracijEfector octavis je sistem za nadzorovanje vibracij s preprostim vključevanjem v obstoječi sistem, ki zaznava podatke o vibracijah ter samodejno določa diagnozo stroja. Stanje stroja se posreduje krmiljenjem ali sistemom Scada. Izpolnjene so glavne zahteve sodobnega nadzora stroja: združljivost, modularnost in prenosljivost konfiguracije
Preglednica sistemaNovi produkti

Merilniki pretoka za komprimiran zrak

Merilniki pretoka za komprimiran zrakefector metris je namenjen merjenju porabe stisnjenega zraka. Na podlagi visoke merilne dinamike in velike natančnosti merjenja ter hitrega odzivnega časa je na voljo cela paleta načinov uporabe, od zaznavanja puščanja pa vse do merjenja obratovalne porabe. Raznolike možnosti podaje izmerjenih vrednosti za pretok in temperaturo omogočajo univerzalne priključitve na procesne in krmilne naprave.
Preglednica sistema

Merilniki pretoka vode

Merilniki pretoka vodeDa bi lahko dosegli zmanjšanje porabe vode, je treba najprej poznati trenutno porabo. Merilni sistemi, kot so magnetni induktivni ali ultrazvočni senzorji pretoka so zaradi kompaktne izvedbe uporabni tudi za vodne tokokroge. Uporaba v okviru oskrbovanja s pitno vodo je z uporabo odobrenih materialov prav tako zagotovljena. Raznolike možnosti podaje izmerjenih vrednosti za pretok in temperaturo omogočajo skoraj univerzalne priključitve na procesne in krmilne naprave.
Preglednica sistema

Sistemi za nadzor kvalitete olja

Sistemi za nadzor kvalitete oljaZa pravočasno prepoznavanje prevelikega deleža vode v mazalnih sredstvih in oljih pomaga stalen nadzor relativne vlage v medijih s pomočjo senzorja.
Senzor meri relativno vlago v olju s kapacitivnim merilnim elementom v območju od 0...100 %. Poleg relativne vlage podaja senzor tudi signal o temperaturi medija v obliki analognega signala.
Preglednica sistema