Industrijske komunikacije

AS-Interface krmilniki / gateways

AS-Interface krmilniki / gatewaysKrmilniki AS-i Controller in vrata (gateways) vsebujejo master-funkcije AS-i in tako predstavljajo bistven sestavni del omrežij AS-i. Te komponente so običajno nameščene v stikalni omari in skrbijo za podatkovni komunikacijo. Nadaljnja paleta izdelkov pokriva tudi uporabo za najrazličnejše aplikacije. Vgrajen s CoDeSys programirljiv SPS omogoča tudi uporabo krmilnikov AS-i Controller tudi kot dodatkov ali samostojnih krmilnih sistemov.
IzbirnikPreglednica sistema

AS-Interface napajalniki moči / monitorji napake ozemljitve

AS-Interface napajalniki moči  / monitorji napake ozemljitveAS-i potrebuje za komunikacijo in oskrbovanje z napetostjo modulov AS-i ali tam priklopljenih vhodov in izhodov (ponekod) posebne omrežne priključke AS-i. Ti dovajajo neozemljeno napetost, ki je primerna predvsem za na motnje neobčutljivo komunikacijo, predvsem v industrijskem okolju. S pomočjo kontrolnikov zemeljskega stika je mogoče nadzorovati ozemljitvene probleme inštalacije.
IzbirnikPreglednica sistemaNovi produkti

AS-Interface I/O moduli

AS-Interface I/O moduliI/O-moduli so sprejemni in oddajni decentralni sklopi vmesnika AS za priključitev digitalnih in analognih vhodov in izhodov. Različni načini uporabe prinašajo tudi različne zahteve za I/O-module v smislu stopnje zaščite, odpornosti in uporabljenih materialov. Ponudba izdelkov sega od rešitev za platine prek modulov za stikalne omare in vse do I/O-modulov s stopnjo zaščite IP69K.
IzbirnikPreglednica sistemaNovi produkti

AS-Interface AirBoxes za pneumatiko

AS-Interface AirBoxes za pneumatikoZračni zaboji AS-i AirBox so kompaktni pnevmatski ventili, dopolnjeni z digitalnimi vhodi za sporočanje odziva. Vgrajeni so v ohišje ClassicLine in združljivi s prostorom in montažo. Priključitev AS-i poteka prek znanih spodnjih delov ploskih ali okroglih kablov. Na voljo so razvodni ventili 3/2, 4/2, 5/2 in 5/3.
IzbirnikPreglednica sistema

AS-Interface senzorji

AS-Interface senzorjiInteligentni senzorji AS-i imajo neposredno integrirano vezje vodila. Tako se lahko neposredno priključijo na rumeni kabel. Preko vodila vmesnika AS-i so, poleg samih informacij o senzorjih, na razpolago tudi diagnostični podatki, ki se lahko stroškovno ugodno prenašajo in vrednotijo.
IzbirnikPreglednica sistema

AS-Interface naprav za ventile in aktuatorje ventilov

AS-Interface naprav za ventile in aktuatorje ventilovKrmiljenja ventilov za pnevmatske vrtilne pogone se lahko pritrdi preko standardiziranega mehanskega vmesnika neposredno na večino obračalnih pogonov. Vsebujejo dva induktivna senzorja za povratno informacijo o položaju, en ali dva izhoda za krmiljenje pilota ventila in en slave AS-i.
Preglednica sistema

AS-Interface razširitev

AS-Interface razširitevSo različne možnosti podaljška voda AS-i. Specificiranih sto metrov se v ekstremnih primerih lahko podaljša do 1000 metrov.
IzbirnikPreglednica sistema

AS-Interface varnost pri delu

AS-Interface varnost pri deluDie ausgereifte AS-i Technologie und die erweiterten Diagnosemöglichkeiten bieten hohe Zuverlässigkeit und Anlagenverfügbarkeit. „Safety at Work“ ist die Erweiterung des AS-Interface um sicherheitsgerichtete Komponenten. Sicherheitskomponenten bis zum Performance Level e nach EN ISO 13849-1 (IEC 61508 / SIL 3) lassen sich an AS-i anschließen.
IzbirnikPreglednica sistema

Fieldbus komponente

Fieldbus komponentePodjetje ifm nudi z vrati AS-i Gateways rešitve za field buse, kot so Profibus, Profinet, Ethernet/ IP, DeviceNet, Ethercat in CANopen. Gateways delujejo pri tem kot field bus-slave in uporabljajo vmesnik AS kot inteligentni posrednik za podatkovno pot.
Preglednica sistema

"IO-Link" komponente

I/O-povezava je od proizvajalca in field bus-a neodvisen standard, ki omogoča izmenjavo tako uporabnih podatkov I/O kot tudi parametrskih podatkov med krmilnim sistemom in z I/O-povezavo združljivimi napravami, npr. diagnostičnim senzorjem in sprožilnikom.
Vmesnik AS/gateway I/O-povezave omogoča uporabo funkcij I/O-povezave v vmesniku AS.
Preglednica sistemaNovi produkti