Senzorji za kontrolo pomikov

Enkoderji

EnkoderjiRotacijski dajalniki delujejo s pomočjo optoelektonskega odčitavanja brez obrabe. Imajo impulzno ploščico, ki je pritrjena na osovino.
Z visokim številom impulzov (do 10.000 impulzov po vrtljaju) se lahko razloči na primer poti, ki so krajše od enega milimetra.
IzbirnikPreglednica sistema

Senzorji hitrosti

Senzorji hitrostiSenzorji števila vrtljajev združujejo beleženje števila vrtljajev ter nadzor v eni napravi. Glava senzorja deluje po principu induktivnega približevalnega stikala. Senzor zaznava kovinske upravljalne površine na vrtečem se stroju. Vgrajen sistem analize pretvori te podatke v število vrtljajev. Če je določeno nastavljeno število vrtljajev preseženo ali ni doseženo, se elektronski izhod preklopi.
Preglednica sistema

Senzorji naklona

Senzorji naklonaZ enotami bus združljivi, 2-osni senzorji nagiba z vmesnikom CANopen so namenjeni zaznavanju kotov in položaja mobilnih delovnih strojev. Tipični načini uporabe so na primer prepoznavanje položaja delovnih odrov ali niveliranje premičnih žerjavov. Na voljo so tudi senzorji nagiba z binarnimi ali analognimi stopnjami izhodom, ki se priključijo neposredno na krmilnik ali I/O-module.
Preglednica sistema

Sistemi za vrednotenje impulzov

Sistemi za vrednotenje impulzovCelotna družina proizvodov ponuja analogne in digitalne sisteme vrednotenja impulza za nadzor števila vrtljajev, zdrsa in smeri, frekvenčno-tokovne pretvornike, števce in digitalne prikaze ter stikala mejne vrednosti in prikaze za analogne standardne signale.
Preglednica sistema