Senzorji položaja

Induktivni senzorji

Induktivni senzorjiV industriji so približevalna stikala dandanes nepogrešljiva. V primerjavi z mehanskimi stikali ponujajo idealne pogoje: delo brez dotika in obrabe, visoke preklopne frekvence in natančnost. Poleg tega so neobčutljivi na vibracije, prah in vlago. Induktivni senzorji brezdotično zaznajo vse kovine.
IzbirnikPreglednica sistemaNovi produkti

Kapacitivni senzorji

Kapacitivni senzorjiKapacitivna približevalna stikala služijo za brezdotično zaznavanje poljubnih objektov. Nasprotno od induktivnih pendantov, ki zaznavajo samo kovinske predmete, se s kapacitivnimi senzorji lahko zaznavajo tudi ne-kovinski materiali. Tipična področja uporabe so v lesni industriji, industriji papirja, stekla, plastike, živilski in kemijski industriji.
IzbirnikPreglednica sistema

Magnetni senzorji

Magnetni senzorjiMagnetna stikala služijo za zaznavanje položaja v krmilni tehniki brez dotika in brez obrabe. Uporabljajo se povsod, kjer induktivna približevalna stikala izčrpajo svoje zmožnosti. Ker magnetna polja prodirajo skozi vse nemagnetljive materiale, lahko senzorji odkrijejo magnete tudi skozi stene iz barvne kovine, legiranega jekla, aluminija, plastike ali lesa.
Preglednica sistema

Senzorji za cilindre

Senzorji za cilindreBrezdotični senzorji delujejo praktično brez obrabe ter dosežejo večkratno daljšo življensko dobo kot stikala Reed. To nam prihrani dragocen čas vzdrževanja in zastoja dela.
IzbirnikPreglednica sistemaNovi produkti

Ultraschallsensoren

UltraschallsensorenUltraschallsensoren dienen zur zuverlässigen Positionserfassung und präzisen kontinuierlichen Abstandsmessung fester, pulverförmiger und flüssiger Medien. Sie senden und empfangen Schallwellen im Ultraschallbereich. Das zu erfassende Objekt reflektiert die Schallwellen und per Laufzeitmessung wird die Distanzinformation ermittelt. Die berührungslose Erfassung erfolgt unabhängig von Farbe, Transparenz, Oberflächenbeschaffenheit oder Glanzgrad des Objektes. So lassen sich beispielsweise Blisterverpackungen in der Verpackungstechnik oder transparente Kunststoffschalen in der Lebensmittelindustrie zuverlässig detektieren. Auch in Umgebungsbedingungen mit starker Verschmutzung, Staub oder Nebel erfassen die Geräte Objekte zuverlässig und störungsfrei.
Preglednica sistema

Opto-električni senzorji za splošno uporabo

Opto-električni senzorji za splošno uporaboOptoelektronski senzorji se uporabljajo tam, kjer je treba zanesljivo in brezdotično odkriti točen položaj objektov. Pri tem ni važno, iz kakšnega materiala so kontrolirani objekti. V primerjavi s približevalnim stikalom imajo optični senzorji večkratno večje območje zaznavanja.
IzbirnikPreglednica sistemaNovi produkti

Opto-električni viličasti senzorji / kotni senzorji

Opto-električni viličasti senzorji / kotni senzorjiKot pri enosmernih fotocelicah si stojita oddajnik in sprejemnik nasproti. Obe komponenti sta fiksno vključeni v vilice ali kot, torej ni treba, da sta usmerjeni druga v drugo.
Ko se na zaznavnem območju pojavi predmet, se svetlobni žarek prekine in ustvari se preklopni signal. Viličasti in kotni senzorji uporabljajo posebej tanek svetlobni žarek, zaradi česar so primerni predvsem zaznavanje zelo majhnih predmetov.
IzbirnikPreglednica sistemaNovi produkti

Laserski senzorji / senzorji za merjenje razdalje

Laserski senzorji / senzorji za merjenje razdaljeLaserski sistemi se uporabljajo tam, kjer je treba zajeti majhne objekte ali pa tam kjer je potrebno posebno natančno zaznavanje položaja.
Z majhnim divergenčnim kotom se lahko realizirajo dosegi do 60 metrov.
IzbirnikPreglednica sistemaNovi produkti

Fiber-optični senzorji

Fiber-optični senzorjiKjer za montažo optičnih standardnih senzorjev ostane le malo prostora, se uporabijo svetlobni vodniki, imenovani tudi optični vodniki. Prednosti teh sistemov: elektronika vrednotenja in optoelektronski elementi so postavljeni ločeno od reže svetlobnega vhoda ali svetlobnega izhoda v sistemu.
Optično merilno območje se zato lahko postavi tudi na težko dostopnih mestih.
IzbirnikPreglednica sistema

Opto-električni senzorji za posebne uporabe

Opto-električni senzorji za posebne uporabePosebne naloge zahtevajo tudi posebne rešitve. ifm electronic zatorej poleg optoelektronskih standardnih senzorjev in sistemov optičnih vodnikov ponuja tudi takoimenovane specifične senzorje za izbrane aplikacije.
Preglednica sistemaNovi produkti

Sistemi s povratnim javljanjem za ventile in aktuatorje ventilov

Sistemi s povratnim javljanjem za ventile in aktuatorje ventilovZa sporočanje položaja na obračalnih pogonih nudi ifm electronic kompakten induktivni približevalni senzor z dvema senzorskima površinama, nameščenima ena preko druge (izvedba IND). Sprožilo (puck), nameščeno na pogonski gredi, z dvema za 90° zamaknjenima stikalnima jezičkoma, duši glede na nastavitev pogona ("odprt" ali "zaprt") spodnjo ali zgornjo površino senzorja na IND.
Za sporočanje položaja na pomičnih ventilih se uporabi efector valvis. Na poti pomikanja 80mm lahko s pritiskom na tipko priučite dve ali tri poljubne preklopne točke. Ta merilna pot je z dušilnim elementom na vretenu ventila razdeljena na korake po 0,2 mm. Tako se lahko z induktivnim senzorjem prepoznavajo tudi zelo majhne poti premikanja.
IzbirnikPreglednica sistema

Preklopni (Switching) ojačevalci

Preklopni (Switching) ojačevalciStikalni ojačevalniki analizirajo signal senzorja in krmilijo izhod. Na voljo so različice z relejskimi ter aktivnimi tranzistorskimi in brezpotencialnimi oktosklopnimi izhodi.
Preglednica sistema