Siffror och fakta

 

Övervakning och styrning

Sedan grundandet av företaget 1969 har ifm electronic gmbh kontinuerligt optimerat tekniska processer inom nästan alla branscher. ifm är en av världens ledande tillverkare inom automationsindustrin.
  Försäljningsutveckling   Personalutveckling   Patent
 
Mer än 5500 anställda i över 70 länder utvecklar och säljer lösningar för cirka 100.000 kunder inom maskinkonstruktion och andra branscher.

Produkterna

En av ifm:s starka sidor är den utomordentligt breda produktportföljen som inte enbart omfattar standardlösningar utan även tillgodoser speciella krav från enskilda branscher. Framgångssagan för det familjeägda företaget startade 1969 med uppfinningen av induktiva beröringsfria givare baserade på filmteknik. Idag är handelsnamnet "efector" synonymt med positions- och fluidgivare, objektdetektering, diagnostik och identifikationssystem. Varumärket "ecomat" står för nätverk och styrsystem.

Kvalitet "Made in Germany"

ifm, ett andra generationens familjeföretag med huvudkontor i Essen, samt utvecklings-och produktionsanläggning i Tettnang vid Bodensjön är en etablerad leverantör till industrin, både i Tyskland och resten av världen. "Made in Germany" – 75 % av de 7844 ifm-produkterna tillverkas här. Mer än 600 anställda inom forskning och utveckling samt ett nära samarbete med forskningsinstitutioner, universitet och unga företag har lett till över 650 patent och ca. 440 aktiva patent / patentansökningar samt innovativa produktlösningar för morgondagens krav. Detta tillvägagångssätt garanterar genomgående hög kvalitet och innovativ styrka för hela produktsortimentet.

ifm - close to you

Ett ovanligt starkt globalt säljteam på ca 1.200 säljingenjörer fullbordar det framgångsrika konceptet. De ger ifm ett ansikte, de känner till de särskilda marknadskraven och landspecifika särdrag och erbjuder individuellt stöd till alla kunder. Denna strategi ger ifm flexibiliteten hos ett medelstort familjeägt företag i kombination med internationaliteten och den innovativa styrkan hos en företagskoncern. Under 2015 kunde ifm följaktligen uppnå en omsättning på 720 miljoner Euro.