Senzori de pozitie

Senzori inductivi

Senzori inductiviÎn aplicarea pe scară industrială, senzorii inductivi sunt de nelipsit astăzi. În comparaţie cu comutatorii mecanici oferă condiţii aproape ideale: mod de lucru fără atingere, fără uzură precum şi frecvenţe de comutare şi precizii de comutare ridicate. In plus sunt imuni la vibraţii, praf şi umezeală. Senzorii inductivi detectează fără atingere toate metalele.
SelectorPrezentare generala de sistemNoutati

Senzori capacitivi

Senzori capacitiviComutatorii capacitivi de proximitate folosesc la detectarea fără atingere a obiectului. În opoziţie cu pendanţii inductivi, care recunosc numai obiecte metalice, cu senzorii capacitivi se pot detecta şi materiale nemetalice. Domenii tipice de aplicare sunt în industria lemnului, hârtiei, sticlei, materialului plastic şi în industria chimică.
SelectorPrezentare generala de sistemNoutati

Senzori magnetici

Senzori magneticiComutatori magnetici sunt utilizaţi în tehnica de comandă la detectarea fără atingere şi la detectarea fără uzură a poziţiei. Ei sunt aplicaţi acolo unde comutatorii inductivi de proximitate îşi depăşesc limitele. Deoarece câmpurile magnetice pătrund în toate materialele magnetizabile, senzorii magnetici pot recunoaşte de exemplu prin aluminium, material plastic, metale neferoase, oţel inox sau lemn.
Prezentare generala de sistem

Senzori pentru cilindru

Senzori pentru cilindruSenzori fără atingere lucrează practic fără uzură şi ating timpi de inactivitate mult mai ridicaţi decât comutatoare Reed. Aceştia economisesc timpii scumpi de întreţinere şi stare de repaos.
SelectorPrezentare generala de sistemNoutati

Senzori ultrasonici

Senzori ultrasoniciSenzorii cu ultrasunete sunt utilizați pentru detecția sigura a poziției și măsurarea distanței continuă și precisă a solidelor, pulberi și medii lichide. Ei trimit și primesc undele sonore în gama cu ultrasunete. Obiectul care urmează să fie detectat reflectă undele sonore iar informația distanței este determinată prin măsurarea timpului de zbor. Detectarea non-contact este independentă de culoare, transparență, caracteristicile de suprafață sau luciul suprafeței obiectului. Pachetele blister în tehnologia de ambalare sau castroane de plastic transparente din industria alimentară, de exemplu, pot fi detectate în mod fiabil. Chiar și în condiții de operare cu murdărie, praf sau ceață senzorii detectează obiectele în mod fiabil și fără interferențe.
Prezentare generala de sistem

Senzori fotoelectrici pentru aplicatii generale

Senzori fotoelectrici pentru aplicatii generaleSenzorii optoelectronici se utilizează peste tot acolo unde poziţia exactă a obiectelor poate fi recunoscută sigur şi fără atingere. Nu joacă niciun rol materialul din care sunt fabricate obiectele de prindere. În comparaţie cu comutatoarele de proximitate, senzorii optici deţin o zonă de percepţie mai mare cu un multiplu.
SelectorPrezentare generala de sistemNoutati

Senzori fotoelectrici tip furca / unghiulari

Senzori fotoelectrici tip furca / unghiulariCa si in cazul senzorilor optici de tip bariera, emitatorul si receptorul sunt pozitionati fata-in-fata. Ambele componente se regasesc in senzorii de tip "furca" sau "L".
Daca un obiect intra in zona de detectie, fasciculul luminos este intrerupt si este generat un semnal de comutare. Senzorii optici de tip "furca" sau "L" utilizeaza un fascicul subtire si de aceea sunt potriviti pentru detectia obiectelor mici.
SelectorPrezentare generala de sistem

Senzori Laser / senzori pentru masurarea distantei

Senzori Laser / senzori pentru masurarea distanteiSistemele laser îşi găsesc utilizare peste tot acolo unde trebuiesc percepute obiecte mici sau unde este necesară o percepţie precisă a poziţiei.
Prin unghiul mic de divergenţă se pot realiza raze de acţiune de până la 60 m.
SelectorPrezentare generala de sistemNoutati

Senzori cu fibre optice

Senzori cu fibre opticeAcolo unde rămâne foarte puţin spaţiu pentru montarea senzorilor optici standard, se utilizează conductori optici, numiţi şi fibre optice. Avantajul acestor sisteme: Electronica de evaluare şi elementele de construcţie optoelectronice sunt situate separat de fanta de intrare şi de ieşire a luminii.
Distanţa optică de măsurat poate fi poziţionată de aceea şi în locuri cu acces dificil.
SelectorPrezentare generala de sistem

Senzori fotoelectrici pentru aplicatii specifice

Senzori fotoelectrici pentru aplicatii specificeSarcini speciale solicită soluţii speciale. De aceea, ifm electronic oferă pe lângă senzorii standard optoelectronici şi sisteme a conductoarelor de raze optice, asa numitii senzori specifici pentru aplicaţii selectate.
Prezentare generala de sistemNoutati

Sisteme de control pentru valve si actuatoare

Sisteme de control pentru valve si actuatoareifm electronic ofera doi senzori inductivi integrati intr-o singura carcasa (tip IND) pentru infromatii de pozitie ale actuatorilor "sfert-de-tura". Un puck cu 2 tinte decalate la 90° care este instalat pe arborele actuatorului activeaza senzorul de sus, sau cel de jos depinde de pozitia actuatorului. ("deschis" sau "inchis"). Pentru informatii de pozitie ale valvelor verticale (valve "rising stem)"este utilizat efector valvis. Doua sau trei puncte de comutare pot fi programate cu ajutorul unei taste, pe o distanta de 80mm. Acest domeniu de masura programabil in pasi de 0.2mm, cu ajutorul unei tinte montate pe axul valvei. Utilizarea acestui senzor inductiv asigura detectia pe curse foarte scurte.
SelectorPrezentare generala de sistemNoutati

Amplificatoare

AmplificatoareAmplificatoarele de comutare evalueaza semnalul senzorilor si controleaza iesirea. Sunt disponibile variante cu iesire pe releu, tranzistor activ sau optocuplor liber de potential.
Prezentare generala de sistem