Folyamat érzékelők

Nyomás érzékelők

Nyomás érzékelőkAz ifm az elektronikus nyomás- és vakuumérzékelőknek nagy választékát kínálja, a különböző iparágak különféle alkalmazásainak követelményeihez alkalmazkodva.
Függően a beépítés helyétől és az alkalmazástól rendelkezésre állnak készülékek kerámia-kapacitív mérőelemmel vagy nemesacél-mérőelemmel DMS vastagrétegzéssel. A különféle kimeneti funkciók és a beépítés helyéhez illeszkedő házkialakítások biztosítják az optimális alkalmazkodást a különféle folyamatokba.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Vákum érzékelők

Vákum érzékelőkAz ifm az elektronikus vakuumérzékelőknek nagy választékát kínálja, a különböző iparágak különféle alkalmazásainak követelményeihez alkalmazkodva.
A különféle kimeneti funkciók és a beépítés helyéhez illeszkedő házkialakítások biztosítják az optimális alkalmazkodást a különféle folyamatokba.
SzelektorRendszeráttekintés

Áramlás kapcsolók és átfolyásmérők

Áramlás kapcsolók és átfolyásmérőkA megfelelő mérési módokkal működő érzékelők gázok és folyadékok ellenőrizésére használhatóak.
Az alkalmazásoknak és elvárásoknak megfelelő kivitelek széles választéka érhető el. Minden rendszer úgy került megtervezésre, hogy a jeleket, úgymint az áramlás és hőmérséklet értékek közvetlenül továbbíthatóak a vezérlés számára további feldolgozásra.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Szint érzékelők

Szint érzékelőkA szintmérésnél a két alpavető mérési elv a közvetlen mérés magában a közegben, valamint a közvetett mérés kívülről (például a tartály falán át kapacitív érzékelőkkel).
A lerakódások és a kopás miatt főként a közeggel érintkező, mechanikus kapcsolású érzékelőknél fordul elő gyakran meghibásodás.
Az ifm gyártmányú elektronikus érzékelők semmilyen mozgó alkatrészt nem tartalmaznak, ezért kiemelkedően masszív és megbízható a kialakításuk. Rendszeresn karbantartásra vagy tisztításra nincs szükség.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Hőmérséklet érzékelők

Hőmérséklet érzékelőkAz automatizálásban és a folyamattechnikában a hőmérésklet felügyelete és szabályozása a legfontosabb mérési feladatok közé tartozik. A megfelelő hőmérséklet gyakran befolyásolja a folyamat minőségét és gazdaságosságát. A veszélyes állapotok elkerülése érdekében számos folyamatban felügyelni kell hőméréskletet.
Erre szolgálnak a kisméretű hőkapcoslók és hőjeladók, valamint a külső kiértékelő egységhez csatlakoztatható kábel- és pálcás érzékelők. Bizonyos iparágakban érintés nélkül működő iinfravörös (IR) érézkelőket is alkalmaznak.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Jelfeldolgozó rendszerek

Jelfeldolgozó rendszerekDC és AC verziójú kiértékelő elektronikák kiértékelik az áramlásérzékelők jeleit és bináris jelet biztosítanak a további feldolgozáshoz. Beépített vezetékszakadás és hőmérséklet ellenőrzéssel rendelkeznek. Robbanásveszélyes területen alkalmazható verziók is elérhetőek.
Rendszeráttekintés

Visszajelző rendszerek szelepekhez és munkahengerekhez

Visszajelző rendszerek szelepekhez és munkahengerekhezifm electronic negyedfordulatú aktuátorok pozíció visszajelzésére kompakt, két szenzorfelülettel rendelekező induktív érzékelőket kínál (IND típus). A hajtás tengelyére épített, két 90°-kal elforgatott fémcsavarral ellátott kódtárcsa a szelep állásától függően csillapítja az IND alsó vagy felső érzékelőjét (nyitva vagy zárva). Emelőszelepek pozíció-visszajelzésére efector valvis használható. A 80mm-es löketútra két vagy három kapcsolási pont állítható be a nyomógombokkal. Ez a löketút 0.2mm-es lépésekre osztható a szeleptengelyre szerelt csillapítóelem segítségével. Ezen induktív érzékelő használatával még a nagyon rövid emelkedések is érzékelhetők.
SzelektorRendszeráttekintés