Pozíció szenzorok

Induktív érzékelők

Induktív érzékelőkAz induktív érzékelők ma már nélkülözhetetlenek az ipari gyakorlatban. A mechanikus kapcsolókhoz képest ezek az eszközök közel ideális működést biztosítanak: érintésmentesen és kopás nélkül működnek, nagy kapcsolási frekvenciára alkalmasak és pontosan kapcsolnak, ezen kívül ellenállnak a rezgéseknek, a por és a nedvesséhg behatásának. Az induktív érzékelők érintés nélkül érzékelnek bármely fémet.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Kapacitív érzékelők

Kapacitív érzékelőkA kapacitív közelítő kapcsolók tetszőleges tárgyak érintés nélküli érzékelésére szolgálnak. A kizárólag fémeket érzékelő induktív eszközökkel ellentétben a kapacitív érzékelőkkel a nemfémes anyagokat is lehet érzékelni. A leggyakoribb alkalmazási terület a fa-, papír-, üveg-, műanyag-, élelmiszer- és vegyipar.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Mágneses érzékelők

Mágneses érzékelőkA mágneskapcsolók az érintésmentes és kopás nélküli pozíció-érzékeléshra szolgálnak a vezérléstechnikában. Ezeket az eszközöket akkor alkalmazzák, ahol az induktív közelítő kapcsolók elérték alkalmazási határaikat. Mivel a mágneses erőtér bármely nem mágnesezhető anyagon is áthatol, ezért az érzékelők a mágneseket például színesfémen, nemesfém, alumínium, műanyag vagy fa tárgyakon keresztül is.
RendszeráttekintésTermékújdonságok

Hengerérzékelők

HengerérzékelőkAz érintés nélküli érzékelők gyakorlatilag kopásmentesen üzemelnek, és üzemidejük a sokszorosa a Reed-reléknek, vagyis alkalmazásokkal megtakarítható a költséges karbantartás és gépleállás.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Ultrahangos érzékelők

Ultrahangos érzékelőkAz ultrahangos szenzorok a szilárd, por és folyékony közegek megbízható pozícióérzékelésére és folyamatos precíz távolságmérésére szolgálnak. Ultrahangtartománybeli hanghullámokat küldenek és fogadnak. Az érzékelendő tárgy visszatükrözi a hanghullámokat és az érzékelő a terjedési idő mérése által határozza meg a távolság értékét. Az érintésmentes érzékelés színtől, átlátszóságtól, felületi tulajdonságoktól és a tárgy tükröződésétől függetlenül történik meg. Így akár az élelmiszeriparban is alkalmazható buborékfólia-csomagolás vagy átlátszó műanyagpoharak érzékelésére. Még a környezetében előforduló erős szennyeződés, por vagy köd ellenére is a készülék a tárgyakat megbízhatóan és zavarmentesen érzékeli.
Rendszeráttekintés

Általános célú optikai érzékelők

Általános célú optikai érzékelőkAz optoelektronikai érzékelőket olyan esetben alkalmazzák, ha biztonsággal és érintésmentesek kívánják érzékelni a tárgyak pozícióját. Ennek során közömbös, hogy milyen anyagbólkészülnek az érézkelni kívánt tárgyak. A közeledéskapcsolókkal szemben az optikai érzékelők sokszorta nagyobb érzékelési tartománnyal rendelkeznek.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Villás és ferdevillás fénysorompók

Villás és ferdevillás fénysorompókMint az egyutas fénysorompó esetében, az adó és vevő egymással szemben állnak. Mindkét komponens egy villában vagy szögben integrálódik, vagyis nem szükséges őket egymáshoz igazítani
Ha egy tárgy kerül az érzékelő környezetébe, akkor a fénysugár megszakad és létrehoz egy kapcsolási jelet. A villás- és ferde villás fénysorompók különösen az apró fénysugarakat használják, így kisebb tárgyak felismerésére is alkalmasak.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Lézer érzékelők és távolságmérők

Lézer érzékelők és távolságmérőkA lézeres rendszereket a kisméretű tárgyak felismerésénél vagy a precíziós pozíció-érzékelésben alkalmazzák.
A csekély szórási szög miatt jelentős,akár 60 méteres hatótávolságot is el lehet érni.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Száloptikás érzékelők

Száloptikás érzékelőkAhol kevés hely marad szabványos optikai érzékelők beszerelésére, fényvezetőket, úgynevezett száloptikát alkalmaznak. A megoldás előnye, hogy a kiértékelő elektronika és az optoelektronikai egységek a fény kibocsátási és beérkezési pontjától térben elkülönítve helyezhetőek el.
Az optikai mérőszakaszt ezért nehezen hozzáférhető helyen is kialakíthatjuk.
SzelektorRendszeráttekintés

Opikai érzékelők speciális alkalmazásokra

Opikai érzékelők speciális alkalmazásokraKülönleges feladatok különleges megoldást igényelnek, ezért az ifm electronic az alapkivitelű optoelektornikai érzékelők és optikai kábeles rendszerek mellett úgynevezett specifikus érzékelőket is kínál a rendhagyó alkalmazásokra.
RendszeráttekintésTermékújdonságok

Visszajelző rendszerek szelepekhez és munkahengerekhez

Visszajelző rendszerek szelepekhez és munkahengerekhezifm electronic negyedfordulatú aktuátorok pozíció visszajelzésére kompakt, két szenzorfelülettel rendelekező induktív érzékelőket kínál (IND típus). A hajtás tengelyére épített, két 90°-kal elforgatott fémcsavarral ellátott kódtárcsa a szelep állásától függően csillapítja az IND alsó vagy felső érzékelőjét (nyitva vagy zárva). Emelőszelepek pozíció-visszajelzésére efector valvis használható. A 80mm-es löketútra két vagy három kapcsolási pont állítható be a nyomógombokkal. Ez a löketút 0.2mm-es lépésekre osztható a szeleptengelyre szerelt csillapítóelem segítségével. Ezen induktív érzékelő használatával még a nagyon rövid emelkedések is érzékelhetők.
SzelektorRendszeráttekintésTermékújdonságok

Kapcsolóerősítők

KapcsolóerősítőkA kapcsolóerősítő a szenzorjelet értékeli ki és a kimenetet irányítja. Különféle variációk állnak rendelkezésre relé- továbbá tranzisztor- és úszó optocsatoló-kimenetekkel.
Rendszeráttekintés