Instrumentacija za nadzor stanja sistema

Sistemi za monitoring vibracija

Sistemi za monitoring vibracijaefector octavis je sistem za monitoring vibracija jednostavan za upotrebu, koji detektuje vibracije i automatski utvrđuje dijagnostiku mašina direktno na mašini. Stanje mašine se prenosi do PLC ili do SCADA sistema. Ispunjava glavne uslove za moderno praćenje mašina: kompatibilnost, modularitet i prenosnu konfiguraciju.
Pregled sustavaProizvodne inovacije

Merači protoka za komprimirani zrak

Merači protoka za komprimirani zrakefector metris je korišten za mjerenje potrošnje kompresiranog zraka. Visoke dinamike mjerenja u kombinaciji sa visokom točnošću mjerenja i kratkim vremenom odaziva rezultiraju rasponom primjene od detekcije curenja do operativnog mjerenja potrošnje. Razne mogućnosti snabdevanja vrijednostima izmjerenim za struju i temperaturu pružaju gotovo univerzalni spoj za procesuiranje ili kontrolu sistema.
Pregled sustava

Merači protoka vode

Merači protoka vodeNapori da se smanji potrošnja vode imaju za pretpostavku saznanje o trenutnoj potrošnji struje. Sistemi za mjerenje poput magnetsko-induktivnih ili ultrazvučnih volumetrijskih senzora protoka mogu također biti korišteni za primjene u krugovima pitke vode zbog svog kompaktnog dizajna. Primjena u zalihama pitke vode je osigurana korištenjem odobrenih materijala. Razne mogućnosti snabdjevanja vrijednostima izmjerenim za struju i temperaturu omogućavaju gotovo univerzalnu spojku za procesuiranje ili kontrolu sistema.
Pregled sustava

Sistemi za nadzor kvalitete ulja

Sistemi za nadzor kvalitete uljaZa ranu detekciju visoke koncentracije vode u lubrikantima i uljima, korisno je neprekidno pratiti relativnu vlagu u medijima pomoću senzora.
Senzor mjeri relativnu vlagu u ulju u rasponu od 0...100 $ u smislu kapacitivnog mjernog elementa. Osim relativne vlage, senzor također daje srednju temperaturu kao analogni signal.
Pregled sustava