Senzori u procesima

Senzori za pritisak

Senzori za pritisakifm nudi veliki spektar elektronskih senzora za tlak i za vakuum kako bi se zadovoljlo potrebama najrazličitijih primjena u najrazličitijim granama industrije.
Ovisno o području primjene i uporabi, na raspolaganju su uređaji s keramičko kapacitivnim mjernim čelijama ili uređaji mjernih čelija od plemenita čelika s debelim slojem DMS. Različite izlazne funkcije i području primjene prilagođeni dizajn kućišta osiguravaju optimalnu prilagodbu najrazličitijim postupcima.
SelektorPregled sustavaProizvodne inovacije

Senzori za vacuum

Senzori za vacuumifm nudi veliki spektar elektronskih senzora za vakuum kako bi se zadovoljlo potrebe najrazličitijih primjena u najrazličitijim granama industrije.
Različite izlazne funkcije i području primjene prilagođeni dizajn kućišta osiguravaju optimalnu prilagodbu najrazličitijim postupcima.
SelektorPregled sustava

Senzorji protoka / merači i brojači protoka

Senzorji protoka / merači i brojači protokaSenzori koji rade sa prikladnim metodama mjerenja mogu biti korišteni za praćenje plinova i tečnosti.
Široki spektar dizajna adaptiranih primjenama i zahtjevima je dostupan. Svi sistemi su dizajnirani tako da signali poput protoka i temperature mogu biti direktno prebačeni u kontrolni sistem za daljnje procesuiranje.
SelektorPregled sustava

Senzori za nivo

Senzori za nivoPri mjerenju razine, u principu, razlikujemo neposredno mjerenje u mediju i posrednu detekciju izvana (npr. kroz stijenku rezervoara pomoću kapacitivnih senzora).
Pri mehaničkim prekidačima zbog taloga i trošenja često dolazi do kvarova, osobito pri mjerenjima koja uključuju dodir s medijem.
Suprotno tome, elektronski senzori ifm djeluju potpuno bez mehaničkih komponenti. To ih čini osobito robusnima i pouzdanima. Redovita kontrola i čišćenje stoga su nepotrebni.
SelektorPregled sustavaProizvodne inovacije

Senzori za temperaturu

Senzori za temperaturuU tehnologiji auromatizacije i prosesa nadgledanje i reguliranje temperatura ubraja se među najvažnije mjerne zadatke. Prava temperatura često utječe na kvalitetu i ekonomičnost odgovarajućih procesa. Kako bi se izbjeglo opasne situacije, u mnogim aplikacijama treba nadzirati temperaturu.
Tome služe kompaktni temperaturni prekidači i pretvornici, ali i kabelski senzori i senzori u obliku sonde koji se priključuju na vanjski mjerač. U nekim područjima industrije koriste se osim toga i beskontaktno mjerni infracrveni senzori (IR).
SelektorPregled sustavaProizvodne inovacije

Sistemi za vrednovanje signala

Sistemi za vrednovanje signalaKontrolni monitori u DC i AC verzijama procjenjuju signale senzora protoka i daju ih kao binarni signal za daljnje procesuiranje. Integriraju prekid žice i praćenje temperature. Verzije za opasna područja su također dostupne.
Pregled sustava

Sistemi sa povratnim javljanjem za ventile i aktuatore ventila

Sistemi sa povratnim javljanjem za ventile i aktuatore ventilaifm elektronika nudi dva induktivna senzora integrirana u jedno kućište za povratnu informaciju pozicije četvrt-preklopnih pokretača (tip IND). Pogonska osovina sa dva cilja pomaknuta za 90° koja je instalirana na pokretač osovine, prigušuje niži ili viši senzor IND, zavisno od pozicije pokretača ("otvoreno" ili "zatvoreno"). Za povratnu informaciju pozicije rasta matičnih ventila, koristi se efector valvis. Dvije ili tri opcionalne točke preklapanja mogu biti postavljenje pomoću pushbutton-a preko hoda od 80 mm. Ovaj hod mjerenja je riješen u koracima od 0.2 mm u smislu postavljanja cilja na vreteno ventila. Koristeći induktivni senzor omogućava detekciju čak i jako malog hoda.
SelektorPregled sustava