Сензори за позиция

Индуктивни сензори

Индуктивни сензориИндуктивните сензори за положение днес са задължителен елемент за индустриалните приложения. Те предлагат почти идеални условия в сравнение с механичните превключватели: безконтактна работа без никакво износване, високи честоти на превключване и прецизност. Освен това не се влияят от вибрации, прах и влага. Индуктивните сензори могат да разпознават безконтактно всякакви метали.
СелекторСхема на систематаНововъведения в продуктите

Капацитивни сензори

Капацитивни сензориКапацитивните сензори се използват за безконтактно регистриране на всякакви обекти. За разлика от индуктивните сензори, които могат да регистрират само метални обекти, капацитивните сензори могат да регистрират и неметални материали. Типичните приложения са в дървопреработването, производството на хартия, стъкло, пластмаси, хранително-вкусовата и химическата промишлености.
СелекторСхема на систематаНововъведения в продуктите

Магнитни сензори

Магнитни сензориМагнитните сензори се използват за безконтактно установяване на позиции без никакво износване в технологиите за управление. Те се използват на местата, в които индуктивните сензори за положение достигат границата на възможностите си. Тъй като магнитните полета проникват във всички немагнитни материали, сензорите могат да установяват магнитни материали през стени, изработени от цветни метали, неръждаема стомана, алуминий, пластмаса или дърво.
Схема на систематаНововъведения в продуктите

Сензори за цилиндри

Сензори за цилиндриБезконтактните сензори работят практически без никакво износване и често имат по-дълъг експлоатационен живот от превключвателите Reed. По този начин се спестяват скъпи ремонти и времена за принудителен престой.
СелекторСхема на систематаНововъведения в продуктите

Ultraschallsensoren

UltraschallsensorenUltraschallsensoren dienen zur zuverlässigen Positionserfassung und präzisen kontinuierlichen Abstandsmessung fester, pulverförmiger und flüssiger Medien. Sie senden und empfangen Schallwellen im Ultraschallbereich. Das zu erfassende Objekt reflektiert die Schallwellen und per Laufzeitmessung wird die Distanzinformation ermittelt. Die berührungslose Erfassung erfolgt unabhängig von Farbe, Transparenz, Oberflächenbeschaffenheit oder Glanzgrad des Objektes. So lassen sich beispielsweise Blisterverpackungen in der Verpackungstechnik oder transparente Kunststoffschalen in der Lebensmittelindustrie zuverlässig detektieren. Auch in Umgebungsbedingungen mit starker Verschmutzung, Staub oder Nebel erfassen die Geräte Objekte zuverlässig und störungsfrei.
Схема на системата

Сензори с инфрачервена / червена светлина

Сензори с инфрачервена / червена светлинаФотоелектричните сензори се използват на местата, където се изисква безопасно и безконтактно установяване на точната позиция на обекти. Материалът на откриваните обекти е без значение. В сравнение със сензорите за положение, фотоелектричните сензори имат значително по-голям обхват.
СелекторСхема на систематаНововъведения в продуктите

Оптични вилични сензори / сензори под ъгъл

Оптични вилични сензори / сензори под ъгълКакто при бариерния тип светлинни сензори, трансмитерът и приемникът са разположени един срещу друг. И двата компонента са постоянни части на вилка или ъгъл, т.е. те не трябва да се центроват един спрямо друг.
Ако обект попадне в зоната на следене на сензора, светлинният лъч се прекъсва и се генерира превключващ сигнал. Оптичните вилични сензори и ъгловите сензори работят с изключително тънък светлинен лъча и поради това са подходящи за регистриране на малки обекти.
СелекторСхема на систематаНововъведения в продуктите

Лазерни сензори / сензори за измерване на разстояния

Лазерни сензори / сензори за измерване на разстоянияЛазерните системи се използват на местата, където се изисква откриване на малки обекти или прецизно позициониране.
Благодарение на малкия ъгъл на отклонение могат да се достигне обхват до 60 метра.
СелекторСхема на систематаНововъведения в продуктите

Фиброоптични сензори

Фиброоптични сензориФиброоптика се използва на местата, където няма достатъчно пространство за монтаж на стандартни фотоелектрични сензори. Предимствата на тези системи: Обработващата електроника на оптоелектронните компоненти е разположена отделно от сензорната повърхност на системата.
Благодарение на това, фиброоптичните сензорни глави могат да се монтират на места с труден достъп.
СелекторСхема на системата

Фотоелектрични сензори за специални приложения

Фотоелектрични сензори за специални приложенияСпециалните задачи изискват специални решения. В допълнение към стандартните фотоелектрични сензори и фиброоптични системи, ifm electronic предлага специални сензори за определени приложения.
Схема на систематаНововъведения в продуктите

Системи за обратна връзка за клапани и актуатори за клапани

Системи за обратна връзка за клапани и актуатори за клапаниifm electronic предлага два индуктивни сензора, интегрирани в един корпус, предназначени за обратна връзка за позицията за актуатори с четвърт оборот (тип IND). Позициониращата капачка с две гърбици, разположени през 90°, която се монтира на задвижващия вал, задейства долния или горния сензор на IND, в зависимост от позицията на актуатора ("отворен" или "затворен). За обратна връзка за позицията на клапаните се използва efector valvis. По избор могат да бъдат зададени две или три точки на превключване в рамките на хода от 80 мм. Този ход на измерване е разделен на стъпки от по 0.2 мм с помощта на измервателен елемент, монтиран на оста на клапана. Използването на този индуктивен сензор позволява регистриране дори на много къси ходове.
СелекторСхема на системата

Превключващи усилватели

Превключващи усилвателиПревключващите усилватели оценяват сигнала от сензора и управляват изхода. Предлагат се варианти с реле, както и активен транзистор и безпотенциален оптоелектронен свързващ елемент.
Схема на системата