Processensoren

Druksensoren / druktransmitters

Druksensoren / druktransmittersifm biedt een groot spectrum aan elektronische druk- en vacuümsensoren om aan de eisen van de verschillende toepassingen in de meest onderscheidende industrieën te voldoen.
Afhankelijk van de omgeving en toepassing staan de apparaten met keramisch-capacitieve meetcellen of apparaten met edelstalen meetcellen met de rekstrooklagen techniek DMS ter beschikking. Diverse uitgangsfuncties en de aan het toepassingsgebied aangepaste behuizingen zorgen voor een optimale aanpassing aan de meest verschillende processen.
SelectorSysteem overzichtsysteembeschrijving - Druksensoren / druktransmittersProductinnovaties

Vacuümsensoren

Vacuümsensorenifm biedt een groot pakket aan elektronische vacuümsensoren om aan de diverse wensen van de verschillende industrieën tegemoet te komen. Diverse uitgangssignalen en aan het toepassingsgebied aangepaste behuizingen zorgen voor een optimale aanpassing aan alle processen.
SelectorSysteem overzichtsysteembeschrijving - Vacuümsensoren

Stromingssensoren / flowtransmitters

Stromingssensoren / flowtransmittersVoor het bewaken van gasvormige en vloeibare media kunnen diverse meetprincipes worden toegepast.
Verschillende bouwvormen maken het mogelijk om afhankelijk van de applicatie en wensen de juiste uitvoering te selecteren. Alle uitvoeringen zijn zo ontworpen, dat de doorstroomhoeveelheid en de temperatuur van het medium direct aan een verwerkingsunit of PLC kunnen worden doorgegeven.
SelectorSysteem overzichtsysteembeschrijving - Stromingssensoren / flowtransmittersProductinnovaties

Niveausensoren

NiveausensorenBij niveaumeting onderscheidt men in principe directe meting in het medium en meting van buitenaf (bijvoorbeeld door de tankwand middels een capacitieve sensor).
Afzetting en slijtage leiden bij mechanische sensoren vaak tot storingen, in het bijzonder bij sensoren die met het medium in aanraking komen.
De elektronische sensoren van ifm werken volledig zonder mechanische componenten. Dat maakt de sensoren robuust en bijzonder betrouwbaar. Regelmatig onderhoud en reiniging zijn niet nodig.
SelectorSysteem overzichtsysteembeschrijving - NiveausensorenProductinnovaties

Temperatuursensoren

TemperatuursensorenIn de automatiserings- en procestechniek behoort de bewaking en regeling van temperaturen tot de belangrijkste meetopgaven. De juiste temperatuur heeft dikwijls invloed op de kwaliteit en spaarzaamheid van de overeenkomende processen. Om gevaarlijke omstandigheden te voorkomen dient bovendien in vele toepassingen de temperatuur bewaakt te worden.
Hiertoe dienen compacte temperatuursensoren en -transmitters, maar ook kabel- en staafsensoren die aan een externe verwerkingseenheid aangesloten worden. In enkele industriële bereiken worden bovendien contactloze infrarood (IR)-sensoren toegepast.
SelectorSysteem overzichtsysteembeschrijving - TemperatuursensorenProductinnovaties

Schakelversterkers voor stromingssensoren

Schakelversterkers voor stromingssensorenVerwerkingseenheden in DC- en AC-uitvoeringen verwerken de signalen van stromingssensoren en geven deze als binair signaal door voor verdere verwerking. Draadbreuk- en temperatuurbewaking zijn geïntegreerd. Ook zijn uitvoeringen voor toepassing in een Ex-gebied beschikbaar.
Systeem overzichtsysteembeschrijving - Schakelversterkers voor stromingssensoren

Klepstandsensoren voor lineaire kleppen en 90° actuatoren

Klepstandsensoren voor lineaire kleppen en 90° actuatorenVoor de terugmelding van de positie van een 90° klep heeft ifm electronic een compacte, inductieve naderingssensor met twee boven elkaar gepositioneerde sensorelementen in haar pakket (bouwvorm IND). Op de aandrijfas wordt een puck geïnstalleerd voorzien van twee metalen vlakken die 90° ten opzichte van elkaar zijn verschoven. De positie van het bovenste of onderste metalen vlak bepaalt ten opzichte van de sensorvlakken in de IND of de klep "open" of "dicht" staat.
Voor de standmelding op lineaire kleppen maken we gebruik van de efector valvis. Over een slag van 80mm zijn twee of drie gewenste schakelpunten via een druktoets in te geven. De slag wordt middels een gemonteerd bedempingselement op de aandrijfas in stappen van 0,2mm gemeten. Daarmee zijn ook zeer kleine veranderingen in de asstand met deze inductieve sensor te detecteren.
SelectorSysteem overzichtsysteembeschrijving - Klepstandsensoren voor lineaire kleppen en 90° actuatoren