Sensoren voor motion control

Pulsgevers / encoders

Pulsgevers / encodersEncoders werken door middel van een slijtagevrije optische detectie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een pulsschijf, die direct aan de as is verbonden. Door het hoge aantal pulsen (tot en met 10.000 per omwenteling) kan een lineaire afstand worden verdeeld in minder dan een millimeter.
SelectorSysteem overzichtsysteembeschrijving - Pulsgevers / encodersProductinnovaties

Toerentalsensoren

ToerentalsensorenToerentalsensoren bepalen en bewaken een toerental in één geïntegreerde behuizing. Het actieve vlak werkt volgens het inductieve principe. De sensor detecteert metalen elementen op een roterende machine. De geïntegreerde monitor verwerkt deze informatie tot een toerental. Wordt een ingestelde grenswaarde van het toerental b.v. overschreden dan schakelt de elektronische uitgang.
Systeem overzichtsysteembeschrijving - Toerentalsensoren

Hellingssensoren / inclinatiesensoren

Hellingssensoren / inclinatiesensorenDe 2-assige hellingshoeksensoren met ingebouwde CANopen interface worden gebruikt voor het waterpas stellen van mobiele machines. Een specifieke applicatie is het waterpas stellen van een mobiele hijskraan. Ook zijn er uitvoeringen beschikbaar met een schakeluitgang of een analoge uitgang om op een I/O module of direct op een PLC te worden aangesloten.
Systeem overzichtsysteembeschrijving - Hellingssensoren / inclinatiesensorenProductinnovaties

Systemen voor impulsverwerking

Systemen voor impulsverwerkingHet complete pakket bevat analoge en digitale aanwijssystemen voor toerental-, slip- en draairichtingsbewaking, frequentie stroomomvormers, tellers en digitale aanwijzingen alsook grenswaardeschakelaars en aanwijzingen voor standaard analoge signalen.
Systeem overzichtsysteembeschrijving - Systemen voor impulsverwerking