Cijfers en feiten

 

Meten en besturen

Sinds de oprichting van de firma in het jaar 1969 heeft ifm electronic gmbh continu technische processen in bijna al de industrietakken geoptimaliseerd. ifm is één van de wereldleidende producenten voor de industriële automatisatie.
  Verkoopsontwikkeling   Personeelsontwikkeling   Patenten
 
Met meer dan 5.500 werknemers in meer dan 70 landen ontwikkelt en verkoopt ifm oplossingen aan 100.000 klanten uit de machinebouw en andere industrieën.

Het productgamma

Een van ifm’s sterke punten is het uitgebreid productgamma dat niet enkel standaardoplossingen inhoudt maar eveneens inspeelt op de speciale eisen van de verschillende industrieën. Het succesverhaal van het familiebedrijf begon in 1969 met de ontwikkeling van inductieve naderingsschakelaars op basis van de filmtechnologie. Vandaag staat de merknaam “efector” voor positie- en processensoren, objectherkenning, diagnose- en identificatiesystemen. De merknaam “ecomat” staat voor netwerk- en besturingssystemen.

Kwaliteit “Made in Germany”

ifm, het familiebedrijf nu geleid door de tweede generatie, met de hoofdzetel in Essen en een ontwikkelings- en productiezetel in Tettnang aan de Bodensee, een welgekend industriegebied in Duitsland. Made in Germany, 75 % van de 7844 ifm producten worden hier geproduceerd. Meer dan 600 werknemers in onderzoek en ontwikkeling, net als de nauwe samenwerking met onderzoeksinstituten, universiteiten en jonge bedrijven hebben geleid tot meer dan 650 patenten en ongeveer 440 actieve toepassingspatenten evenals innovatieve productoplossingen voor de vereisten van morgen. Deze aanpak verzekert de continu hoge kwaliteitsstandaard en de innovatieve kenmerken van het volledige productgamma.

ifm – close to you

Een buitengewoon sterk wereldwijd verkoopsteam van 1.200 verkoopsingenieurs vervolledigt het succesvol concept. Zij geven een gezicht aan ifm, kennen de speciale markteisen, de landgebonden kenmerken en bieden individuele steun aan iedere klant. Deze strategie heeft geleid tot zowel een flexibel middelgroot familiebedrijf als tot een internationale en innovatieve groep van bedrijven. In 2015 behaalde ifm een omzet van 720 miljoen Euro.